Verhalen van Birbee in Nationaal Landschap Winterswijk

Een Nationaal Landschap (er zijn er twintig) is een gebied in Nederland met een unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie.
Eén van die nationale landschappen is het Nationaal Landschap Winterswijk. Dit is een gebied van bijna 22.000 hectare groot in de Gelderse Achterhoek, ingesloten tussen Aalten, Groenlo, Lichtenvoorde en de Duitse grens. Midden in het gebied ligt Winterswijk.

Toeristen van alle leeftijden voelen zich thuis in onze afwisselende landelijke omgeving.

foto’s: Birbee

In de buurtschappen rond Winterswijk, waar de tijd stil lijkt te staan, organiseert Birbee uitstapjes waarbij ze streekverhalen vertelt zoals de huifkartocht “terug in de tijd”, met onverwachte vondsten en een spannende sage, uit de historische schatkist van onze buurtschappen: een gezellige invulling voor een (familie)reünie of een (bedrijfs)uitje.

Je kunt ontspannen luisteren tijdens deze sfeervolle tocht op de huifkar...

en/of actief samen het leuke en leerzame spel “Noaberpräötjes” spelen, over natuur, cultuur en traditie in onze aantrekkelijke omgeving, door de kunstenares ontworpen. Er valt veel te zien en te beleven, en je ontdekt veel verrassingen in het buitengebied van Winterswijk.

Birbee zet haar eigenschappen en talenten daarnaast in voor de ontwikkeling van andermans projecten: als Consulting Artist. Zij verdiept zich in datgene waar anderen op creatief gebied in vastlopen, en geeft het fundament en raamwerk, en een eigen draai. Zij houdt ervan de ander te laten groeien, en van de uitdaging om iets onbekends uit te werken naar een concrete vorm.

In en rond haar atelier, romantisch gelegen aan een zandpad in buurtschap Miste, verzorgt zij ook diverse (schilder)cursussen, workshops en lezingen. Regelmatig krijgt zij een opdracht voor het schilderen of tekenen van een portret.

www.nationaallandschapwinterswijk.nl
Voor huifkartochten: www.eelinkrecreatie.nl